svenska snabblån.se

Låna pengar med låg kreditvärdighet

Har du låg kreditvärdighet? Har du låg kreditvärdighet?

Vet eller tror du att du har svårt att få lån på grund av dålig kreditvärdighet?
Trött på att få avslag på lån med anledning av låg kreditvärdighet?

Att låna pengar med låg kreditvärdighet är fullt möjligt. Om du har tröttnat på att på avslag på dina låneansökningar kan du säkert hitta ett passande snabblån här. Här finns lånen för dig som har svårt att få lån hos din vanliga bank.

De bästa lånen för personer med låg kreditvärdighet hittar du här på Svenska snabblån.
Både lån med och utan UC men alla har gemensamt att de har högre acceptansnivå för svag kreditvärdighet, än de flesta andra långivare har.

Låna även med lite sämre kreditvärdighet
Låna även med lite sämre kreditvärdighet

Bank Norwegian
Kända för att ha hög toleransnivå i fråga om lite för många UC förfrågningar eller mycket tidigare skulder. Du bör ha ordnad ekonomi i övrigt, sök gärna med medsökande.
Individuell ränta från 6,99% och uppåt.
OBS! Använder UC kontroll.

Prisexempel:
Individuell bedömning av räntenivå utifrån din kreditvärdighet. Ju bättre kreditvärdighet, desto billigare lån. Billigast ränta på de större lånen.

Frogtail individuella lån utan UC
Frogtail individuella lån utan UC

Frogtail tillhör Folkefinans
Frogtail godkänner många lån, du blir erbjuden storlek på lån utifrån kreditvärdighet. Alla blir inte godkända för de största lånen. Likaså gäller det den lägsta räntan. Individuellt ränta utifrån din kreditvärdighet. Frogtail använder inte UC.

Prisexempel (exempelränta, individuell ):
Låna 10000 = 969 kr/mån i 12 månader
Låna 20000 = 1 043 kr/mån i 24 månader
Låna 30000 = 1 131 kr/mån i 36 månader

Tryggkredit snabblån, första lånet 25000 kr.
Tryggkredit snabblån, första lånet 25000 kr.

Tryggkredit tillhör S & A Sverige AB
Sök inte lån hos Tryggkredit om du redan har lån hos någon av följande:
Snabbfinans, Säkerfinans, Mobillån, SMSkredit, Tryggkredit
Tryggkredit är det bästa snabblånet
utan UC kontroll
. Har även kontokredit.

Prisexempel (flexibel återbetalningstid):
Låna 10000 = Betala minst 500 kr/mån
Låna 20000 = Betala minst 1000 kr/mån
Total ränta avgörs av hur stora inbetalningar du gör.

Pluskan kontokredit utan UC
Pluskan kontokredit utan UC

Pluskan
En flexibel onlinekredit där du själv kan styra dina uttag och din återbetalningstakt.

Pluskan använder inte UC kontroll och du identifierar dig genom att logga in på din internetbank, detta kallas för instantor.

Prisexempel:
Du betalar bara ränta för det belopp du för tillfället har utnyttjat på din kredit. Minsta återbetalning per månad är 5% (inklusive ränta) eller minst 500 kr.

GoodCash en tolerant långivare
GoodCash en tolerant långivare

GoodCash har hög toleransnivå
Tidigare skulder hos Kronofogdemyndigheten eller många betalningsanmärkningar behöver inte sätta stopp för ett lån hos GoodCash.
Hög tolerans för många förfrågningar hos UC och upp till 9 betalningasnmärkningar.
OBS! Använder UC kontroll.

Prisexempel GoodCash  (5 år respektive 1 år):
Låna 10000 = 298 kr/ mån i 5 år, 954 kr/mån 1 år
Låna 20000 = 596 kr/mån i 5 år, 1 908 kr/mån i 1 år

Snabblån trots låg kreditvärdighet och många UC
Snabblån trots låg kreditvärdighet och många UC

CashBuddy har hög toleransnivå
Ansök även om du är arbetslös (och har A-kassa) eller om du har annan inkomst som inte är av arbete. Låga krav på kreditvärdighet och många förfrågningar hos UC är inget hinder i sig.
OBS! Använder UC kontroll.

Prisexempel CashBuddy (5 år respektive 1 år):
Låna 10000 = 318 kr/ mån i 5 år, 971 kr/mån 1 år
Låna 20000 = 637 kr/mån i 5 år, 1 942 kr/mån i 1 år

 

Vissa (inte alla) lån som presenteras här nedanför, är högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Risicum kontokredit
Risicum kontokredit

Risicum tillhör Risicum Finans
Bra villkor för kreditlån hos Risicum, bestäm själv din återbetalningstakt med ett flexibelt kreditkonto online. Förstagångskunder blir normalt sett godkända för 15000 kr till en början.
Låna utan UC kontroll!

Prisexempel Risicum:
Låna 10000 i 61 dagar = totalt räntekostnad 1345 kr.
Låna 15000 i 61 dagar = total räntekostnad 2017 kr.

Ferratum godkänner många låntagare Även personer som inte tror att de kan bli godkända för något lån. Ibland blir man godkänd för en lägre summa en den man ansökte om. Den kan dock ofta höjas efter en tid av god skötsel av den godkända krediten.

Låna utan UC kontroll!

Prisexempel Ferratum kredit:
Låna 10000 = 1 000 kr första månaden (minskar)
Låna 20000 = 2 000 kr första månaden (minskar)

Monetti snabblån
Monetti snabblån

Monetti tillhör Folkefinans
Monetti godkänner många lån, du kan ha både Monettil lån och Frogtail lån samtidigt.
Till företaget hör även sms lånet Kredit365 som är ett kortfristigt lån.

Lån utan kreditupplysning hos UC!

Prisexempel Monetti (10 mån resp. 12 mån):
Låna 10000 = 1479 kr/mån (max 10 mån)
Låna 20000 = 2290 kr/mån (max 12 mån)

Anmärkning.se
Anmärkning.se
Anmärkning.se

Anmärkning.se
Låneförmedling för dig som har betalningsanmärkningar. Du får avslag om du har aktuell skuld hos Kronofogden.
Bara en UC trots att många långivare får din ansökan samtidigt!

Prisexempel:
Individuell ränta på mellan 2,95 - 29,95%. Stora lån trots betalningsnmärkningar.

Hittade du inte vad du sökte? De dyraste och sämsta snabblånen kommer du inte att hitta på vår webbplats över huvud taget. De har vi redan sorterat bort åt dig! Vi anser inte att man ska lägga upp information som är så extremt ofördelaktiga för dig som konsument att du riskerar en mycket dålig låneaffär. Med tydliga prisbilder och rättvisa jämförelser av lån, hoppas vi att även du som har dålig kreditvärdighet, ska kunna hitta ett vettigt lånealternativ.

Den som vill låna pengar med låg kreditvärdighet ska inte behöva godta vilka villkor som helst. Visserligen får man vara beredd på att det kanske inte är de allra billigaste lånen på marknaden men det ska inte vara omänskligt höga krav och villkor.

Billiga lån trots låg kreditvärdighet

Vad som är dyrt och vad som är ett billigt lån, är upp till var och en att bedöma. I första hand handlar det om att om du har dålig kreditscoring, kommer även de billigaste bankerna att dra öronen åt sig och därmed inte ge dig de billigaste räntorna. Att sortera i begreppen nominell ränta och effektiv ränta kan vara mycket knepigt om det handlar om ett onlinekredit eftersom den effektiva räntan beräknas på det belopp du är skyldig för stunden och hur länge den skulden finns. En effektiv årsränta gäller i praktiken inte då du hela tiden betalar av (amorterar) på din skuld och därför kan det se avskräckande ut med de effektiva årsräntorna.
Vill du läsa mer om ränta kan du göra det för att försöka förstå lite närmare hur det verkligen fungerar.
 

Låg kreditvärdighet, vanliga frågor och svar (FAQ)

Låg kreditvärdighet kan helt tveklöst uppstå på flera olika sätt och idag går det absolut att ansöka om att låna pengar med dålig kreditvärdighet. Utifrån de olika anledningarna till varför man har drabbats av detta, finns det olika lån som är mer eller mindre lämpliga för den som sitter i den här situationen. Att det kan vara stressframkallande att inte kunna få ett lån är fullt förståeligt eftersom ett behov av att låna pengar, även kan uppstå för den som har låg kreditscoring och kanske en helt bedrövligt dålig kreditvärdighet. Här i vårt lånforum finns goda odds för att du ändå ska kunna hitta det du söker.

Så länge man inte har aktuella skulder hos Kronofogdemyndigheten, ska det kunna gå att hitta ett hyfsat lån, för de allra flesta som har en inkomst och ser ut att sköta sin ekonomi tillräckligt bra för att långivaren ska göra bedömningen att våga låna ut pengar till personen i fråga. Det är ofta ganska lätt att få lån med skulder sedan tidigare, allt beror på lånebelopp och din inkomst.

Idag finns det alltså många långivare som är beredda att godkänna lån även till personer som av olika anledningar, har låg eller dålig kreditvärdighet. Exakt vilket specifikt lån man ska söka om beror som sagt på vad som är det bakomliggande skälet till den låga kreditscoringen.
 

Låg kreditvärdighet kan uppstå på flera olika sätt. Med låg kreditvärdighet menas att en persons eller ett företags ekonomi just nu eller för all del även bakåt i tiden, ser lite mer osäker ut av olika skäl.
Motsatsen till låg kreditvärdighet är hög eller bra kreditvärdighet. En person som har bra kreditvärdighet har som regel en god inkomst i förhållande till förväntade utgifter, inte allt för mycket skulder utan säkerhet sedan tidigare, inte för många UC förfrågningar och ett anmärkningsfritt förflutet gällande sina betalningsåtaganden.

De vanligaste skälen till att man drabbats av låg kreditvärdighet är:

 • Många förfrågningar hos UC
 • Betalningsanmärkningar
 • Låg eller osäker inkomst
 • Låg inkomst i förhållande till beräknade fasta kostnader
 • Många lån sedan tidigare (hög skuldbörda i förhållande till inkomst)
 • Tidigare skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • Aktuellt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten

Vid beräkning av kreditvärdighet används ofta på förhand givna mallar där de uppgifter som du matar in i din låneansökan, automatiskt genererar en kalkyl. Kalkylen kommer att ge en bild av hur mycket pengar du och de du eventuell har försörjningsplikt för, kommer att ha kvar att leva på när dina fasta utgifter är betalda varje månad.

Kalkylen kommer att kompletteras med en kreditupplysning som ger information om din senaste taxerade inkomst, dina ränteavdrag (underskott av kapital), eventuella betalningsanmärkningar och eventuellt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Vid kreditupplysning genom UC (Upplysningscentralen AB) finns även information om tidigare UC förfrågningar, exakta uppgifter om vilka som gjort förfrågningarna samt dina tidigare beviljade lån och krediter som du har om de tagits genom långivare som använder sig av just UC. Vid UC framgår också hur mycket lån och kreditutrymme som du för närvarande har nyttjat.

När en sammanvägning av kalkylen och kreditupplysningen har gjorts, kommer din kreditvärdighet att bedömas. Kreditvärdighet är ett relativt begrepp eftersom alla inte bedömer kreditvärdighet på exakt samma sätt. Det är därför du kan bli godkänd för ett lån och inte för ett annat. Det är helt enkelt så att olika långivare har "lagt ribban" olika högt när det gäller kreditvärdighet.
 

Med låg kreditscoring menas i princip samma sak som låg kreditvärdighet. En kreditupplysning hos ett kreditupplysningsföretag, genererar ofta en scoring enligt ett antal fastställda parametrar som sedan vägs samman till en sammantagen kreditscoring. Ibland kan det vara en scoring på en skala medan det också är vanligt att scoringen ger svar på om du har hög, medelgod eller låg kreditscoring. Desto högre kreditscoring du har, ju högre kreditvärdighet anses du ha.

Rent visuellt kan kreditscoringen se lite olika ut beroende på vilket kreditupplysningsbolag som levererar den. För det mesta har beställaren en förutbestämd nivå på hur djupt scoringen ska gå i olika parametrar. Ju djupare och mer omfattande information som beställaren vill ha, desto mer kostar det oftast för dem. Det är inte du som låntagare som betalar för kreditupplysningen, det gör långivaren i samband med att de skickar en förfrågan om upplysning.

Det är alltså fullt möjligt att få lån med dålig kreditscoring men ofta blir lånen inte de allra billigaste, vilket är priset man får betala för att man hamnat i den situationen.
 

Olika långivare har olika höga krav när det gäller kreditvärdighet. Därför är det svårt att säga exakt vilka lån som är lättast att bli godkänd för när man har låg kreditscoring. Det är också så att kreditvärdigheten beräknas på ett komplext och avancerat sätt så olika saker kan väga upp varandra. Till exempel kan en gammal betalningsanmärkning vägas upp av en god inkomstutveckling och hög lön och lite skulder, medan en person som är allt för tungt skuldsatt eller har många UC förfrågningar, kan få låg scoring även om hen har en jättehög inkomst.

Det är många faktorer som spelar in och olika långivare låter olika saker väga olika mycket. Är man osäker på vilka krav på kreditvärdighet en långivare ställer, kan man ofta få en hint om det i villkoren för det lån som erbjuds.
En långivare som exempelvis godkänner lån till personer med betalningsanmärkningar, har inte så höga trösklar gällande kreditvärdighet. Inte heller lån utan UC kontroll, brukar ställa så höga krav på god kreditvärdighet i jämförelse med andra lån.
 

Tips för att vända en dålig kreditvärdighet till det bättre

Hur får man bättre kreditvärdighet är en relevant fråga att ställa sig. Det är fullt möjligt att vända en låg kreditvärdighet till det bättre. Först behöver man ha lite koll på vad som orsakar en dålig kreditvärdighet. Ett första steg är att se till att man har god ordning på sin privatekonomi.
Om vi utgår ifrån de vanligaste skälen till att man har låg kreditvärdighet kan några värdefulla tips vara:

 • Många förfrågningar hos UC - Dra inte på dig fler onödiga UC kontroller om du inte absolut måste. En UC finns kvar och lagras 12 månader efter att den skapades.
 • Betalningsanmärkningar - Låt tiden gå (det tar 3 år för en betalningsanmärkning att försvinna efter att du betalat skulden den avsåg). Undvik att få nya anmärkningar!!!
 • Låg eller osäker inkomst - Skaffa en mer stadigvarande inkomst genom att jobba. Ta inte svartjobb, det är det absolut sämsta man kan göra av flera olika anledningar.
 • Låg inkomst i förhållande till beräknade fasta kostnader - Försök att sänka dina fasta utgifter så mycket det går. Du kan läsa om tips för att få bättre ekonomi och säkert hittar du något matnyttigt och användbart där.
 • Många lån sedan tidigare (hög skuldbörda i förhållande till inkomst) - Ta inga nya lån och om det är möjligt, samla dina befintliga lån till ett enda större lån.
 • Tidigare skulder/skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten - Det finns tyvärr kvar under lång tid framöver men om du bara bestämmer dig för att försöka få ordning på din privatekonomi kommer det med tiden att vara mindre belastande.
 • Aktuellt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten - Betala av skulden hos Kronofogdemyndigheten innan du prioriterar andra saker i ditt liv såsom nöjen, resor, shopping och så vidare.
 • Både för låg och för hög ålder kan ge dålig kreditvärdighet då förväntade inkomster kan vara osäkra. Detta är självklart inget man kan påverka själv.

Att tänka och planera långsiktigt är viktigt om man vill komma ur en låg kreditvärdighet. Försök att inte ta nya lån om du inte absolut måste och avstå från allt som ger onödiga utgifter så lång det bara är möjligt. Fördjupa dig gärna i hur du kan få bättre ekonomi och mer pengar över ur ett lite mer hållbart perspektiv om du vill förändra din ekonomiska situation till det bättre.

Är du i riskzonen för att hamna i en skuldfälla, bör du vidta ett antal åtgärder så snabbt som möjligt för att öka dina möjligheter att ta dig ur en nedåtgående spiral av ökande skulder. Är du redan i en totalt hopplös situation, bör du inte låna mer pengar utan istället börja söka vägar för att komma ur skuldfällan. Den sista och kanske mest obehagliga lösningen kan vara att ansöka om skuldsanering via Kronofogdemyndigheten.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-01-11.