svenska snabblån.se

Alla de bästa snabblånen i Sverige

Vilket som är det bästa snabblånet för just DIG, är helt omöjligt att svara på utan mer detaljerad information om din privatekonomi. Olika enkla snabblån är helt enkelt bättre för vissa personer än andra beroende på vad det är för sorts snabblån du söker.
Vi definierar enkla snabblån som lån du kan ansöka om snabbt och enkelt online och få svar direkt på skärmen.

Här kan du enkelt jämföra och se skillnader mellan villkor och krav för olika enkla och snabba lån du kan söka online. Lånen är sorterade efter prisklass med de billigaste lånen först.

Direkto

Snabb ansökan direkt till 20 olika banker/kreditföretag med bara en enda UC kontroll

Bynk lånet

Snabb ansökan och svar direkt på lån med många betalningsfria månader per år.

Bank Norwegian

Stora lån trots många förfrågningar hos UC så länge du har god betalningsförmåga

Anmärkning.se

Stora lån trots många förfrågningar hos UC och betalningsanmärkningar.

Tryggkredit billiga snabblån

Vissa av de lån som presenteras här nedanför, är högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Att välja rätt typ av snabblån

Att veta vilken sorts lån och vilken långivare man ska välja, är ofta svårt då det finns mängder av olika låneprodukter på nätet. Att utgå från sin personliga situation är alltid det bästa och då handlar det främst om vilka förutsättningar du har att få de billigaste och bästa lånen.

Avgörande faktorer för hur bra och billigt lån du kan bli godkänd för, handlar ofta om ålder, inkomst, kreditvärdighet, lånebelopp och hur din ekonomiska kalkyl ser ut i det stora hela. Tänk på att högkostnadskrediter kan bli dyrt i längden så välj ett så billigt lån som möjligt.

Många kanske tänker att det är bråttom att få sina lånade pengar utbetalda, vilket kan bli en dyr historia då de allra flesta ändå kan vänta någon enstaka dag extra och då få ett mycket billigare erbjudande om lån. De lån som har längst tid från godkänt lån till utbetalda pengar har ändå bara ett fåtal bankdagar som utbetalningsrutin, vilket ofta räcker för de flesta som är i behov av ett lån.

Visst finns det riktigt snabba lånealternativ där du kan få pengarna direkt efter godkännandet, kanske bara inom några minuter men de valen ska du helst bara göra om du är i ett extremt akut läge.

Priser och andra kostnader för lån

Priset du betalar för att låna pengar, utgörs av ränta och eventuella andra tillkommande avgifter. Avgifter som är ganska vanliga när det gäller lån är fakturaavgifter och i vissa fall också uppläggningsavgifter. Om du tar ett mindre lån kan det bli så att avgifterna blir förhållandevis stora och därför bör du undvika lån med tillkommande avgifter om du ska låna små belopp.

Avbetalningen som minskar din skuld, kallas för amortering och hur mycket du ska amortera varje månad avgörs framförallt genom lånets löptid. Lån med lång löptid har lägre amortering per månad och vise versa.

Hur mycket ett lån kommer att kosta dig blir alltså beoende på ränta, lånets löptid och eventuella avgifter. För lån av det traditionella slaget anges räntan i årsränta och om du tar en kontokredit kan månadsräntan vara mer relevant eftersom det inte på förhand är bestämt hur snabbt du ska betala av krediten.
 

Billiga stora snabblån och dyra högkostnadskrediter

Inom kategorin finns  både billiga snabblån med låga räntor och förhållandevis dyra högkostnadskrediter. Skillnaderna mellan de här två olika sorters lånen och prislägena, grundar sig framför allt vad tanken med lånet är och därmed hur de är avsedda att användas.

De billiga snabblånealterinativen liknar varandra mycket och påminner förmodligen också mest om de lån du kanske är van att ta hos din vanliga bank. Kanske är det också så att de tillämpar individuell räntesättning, utifrån din kreditvärdighet. Ofta är de billigaste snabblånen också lån som du kan ha under många år framöver och lånebeloppen är ofta väldigt höga.
Att dessa lån fortfarande faller inom ramen för det vi kallar snabblån, är med anledning av ansökningsförfarandet, tillgängligheten och svarstiden.

De så kallade högkostnadskrediterna kan i sin utformning ofta likna det som tidigare också kallades smslån. Kanske är det framför allt högkostnadskrediterna många förknippar med det som tidigare kallades snabblån i folkmun. Låneformen smslån är en utdöende kategori av lån och istället håller de på att ersättas av olika sorters kreditkonton online, med mer flexibla lånevillkor och också i många fall billigare räntor än tidigare. Högkostnadskrediterna är framför allt till för dem som kanske har svårigheter att bli godkända för de billiga lånen och om man använder dem rätt, kan till och med priserna anses som helt rimliga.

Priset på högkostnadskrediter är utformat utifrån ett kort perspektiv, då de som använder krediten inte förväntas att låna pengarna under många år, även om det också är fullt möjligt att göra. Helt naturligt, behöver de riktigt kortfristiga lånealternativen, ha högre ränta eftersom det måste finnas en affärsmässighet för det utlånande företaget. Ska de tjäna pengar på att låna ut pengar, måste de få in en tillräckligt lönsam ränta på kort tid. Därför är de kortfristiga lånen ofta i form av högkostnadslån.
 

Obligatorisk kreditupplysning

Att inhämta ett skriftligt underlag för att bedöma din kreditvärdighet, är i princip obligatoriskt för alla kreditföretag och banker som ska godkänna ett lån eller en kontokredit. Många tror att det går att slippa undan från kreditupplysning genom att söka lån utan UC kontroll, vilket är ett vanligt missförstånd som inte alls stämmer.

Det finns olika sorters kreditupplysningar och också flera olika kreditupplysningsföretag i Sverige. Det skiljer sig en del på olika upplysningar men framför allt är det skillnad på Upplysningscentralen AB (UC) och de övriga företagen om ger ut kreditupplysningar.
 

Vilka snabblån tillhör samma koncern eller "hör ihop" på annat sätt

Att det är minst sagt lite "rörigt" på marknaden för snabblån, kan nog alla som har försökt att orientera sig inom ämnet, hålla med om. Vissa snabblån köps upp av andra och plötsligen tillhör de samma koncern och kanske kan man inte söka nya lån hos båda samtidigt. Andra snabblån har tillhört samma koncern länge och ändå kan man söka och få lån genom flera av koncernens låneprodukter samtidigt.

Vi kan presentera en UNIK lista där tydlighet och transparens är ledorden. I vår överskådliga lista på vilka lån som tillhör samma företag eller samma koncern kommer du snabbt och tydligt kunna se vilka lån du kan söka samtidigt.

Där kommer också att framgå vilka snabblån man inte ska söka samtidigt då det antingen är svårt att få eller för att du helt enkelt kommer att få nej på ansökan direkt med anledning av att de ingår i samma koncern.
Vår tanke är att du varken ska behöva slösa tid på att söka lån som ägs av samma företag, om du inte kommer att bli godkänd för dem och heller inte dra på dig onödiga UC förfrågningar för att du av misstag råkar söka lån inom samma koncern.

Den här sidan uppdaterades senast 2020-01-11.