svenska snabblån.se

Många lån - samma företag Thorn Svenska AB

Har du varit med om att surfa runt på olika lånesajter och upptäckt att flera olika lån har en och samma företag som "ägare"?
Det är inte bara frustrerande utan också svårt att veta hur man ska tolka sådant.

Det är inget konstigt med att ett företag eller en koncern har många olika varumärken av lån men du behöver känna till hur deras olika produkter ser ut och om du redan har ett lån genom just det kreditföretaget sedan tidigare. Det är nämligen inte alla företag som tillåter att du har flera olika lån hos dem samtidigt.

Idag ska vi titta lite närmare på Thorn Svenska AB som för närvarande har minst fem olika varumärken och totalt sett över sju olika typer av lån och krediter som du kan söka.

Kraven för att få låna pengar är så gott som likvärdiga men lånebelopp och återbetalningstid skiljer sig kraftigt åt. Räntan är också nästan densamma för nästan alla av lånen förutom ett av dem, Nordiclån som är något billigare. Detta under förutsättning att du har så pass god kreditvärdighet så du blir erbjuden den allra billigaste räntenivån.

Just nu har står Thorn Svenska AB bakom ett flertal snabblån som du kan söka på nätet och lånen är följande:

  • Modus Finans
  • Thorn PrivatFinans (3 olika lån samt produkkredit)
  • LEASY
  • Klicklån
  • Nordiclån

Det finns egentligen inget som tydligt säger att du inte kan ha flera pågående lån samtidigt hos Thorn, det kommer att avgöras av din bedömda kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Det som gör Thorn Svenska AB till ett bra låneföretag är de långa återbetalningstiderna som deras lån medger. Extra lång återbetalningstid får du om du ansöker om Nordiclån där du kan låna 50000 kr under 80 månader. Det är en jämförelsevis mycket lång återbetalningstid för ett lån i denna storlek.
 

Överskådlig jämförelse ger bra underlag

En överskådlig jämförelse av de olika lånen ska ge dig ett tillräckligt bra underlag för att kunna avgöra huruvida detta är ett låneföretag som har det just du söker.

Det ska inte bara vara på kreditföretagens villkor utan det är minst lika viktigt att du själv känner dig nöjd med valet av lån. Givetvis kan du alltid ångra ett lån om du skulle hitta ett billigare och bättre lån vid senare tillfälle men då kanske du redan har betalat onödigt mycket ränta.

Räntan hos Thorn är individuell, vilket innebär att det är din kreditvärdighet som kommer att avgöra om du blir erbjuden ett riktigt billigt lån med låg ränta eller inte.
 

Tabell som jämför Thorn privata lån utan säkerhet.
Tabell som jämför Thorn privata lån utan säkerhet.

Är du en av dem som hade lite koll redan innan så kanske du märker att Thorn's tidigare produkt som hette Fokuslån, inte längre finns med. De har nämligen upphört med varumärket Fokuslån och därför går det inte att ansöka om det längre.

Det är också ett relativt vanligt fenomen att kreditföretag har många olika varumärken samt att vissa av dem ibland byts ut, försvinner eller byter namn.

Thorn's senaste förändringar handlar om att de utvecklat sina produkter Privatlån Plus, Pauslån och Trygglån. Den senast tillkomna produkten i deras sortiment heter Modus Finans. Sedan några år tillbaka i tiden används UC kontroll för samtliga lån hos Thorn. Det innebär att de förmodligen tappat lite i populäritet men det är fortfarande lika lätt att bli godkänd för lån hos dem.

Det är bra och användbart att först jämföra alla lån som Thorn Svenska AB har. Är du nyfiken på vilka andra snabblån som också tillhör samma koncern eller samma moderbolag så finns det en lista på lån som tillhör samma företag  eller bank. Tänk på att det varierar mellan olika företag om du kan ha flera olika lån hos dem samtidigt.