svenska snabblån.se

Snabba pengar till Påsk 2018

Behöver du skaffa pengar snabbt innan påskhelgen 2018? Då har du visserligen lite bråttom men det är fullt möjligt att ha pengar på kontot innan påsken kommer.

Snabba pengar till påsk 2018 Snabba pengar till påsk 2018

Att skaffa pengar snabbt är ett problem som många har inför större helger. Det är inte alla förunnat att ha en stor lön som alltid räcker till långt mer än det allra nödvändigaste. De flesta som behöver pengar snabbt, tar ett billigt snabblån eller ser till att skaffa extra pengar på annat sätt.

Många känner också att även om de inte har så bra ekonomi, finns det kanske helger och speciella tillfällen då man ändå vill kosta på sig lite extra. Utgångspunkten måste så klart alltid vara att du kan betala tillbaka pengarna framöver men det behöver inte vara fel att ta ett snabblån eller skaffa snabba pengar på annat sätt.
 

Snabba korta lån är ofta billigare än du tror

Snabba korta lån är ofta billigare än många tror. Kanske blir du först avskräckt när du ser att räntorna på de korta lånen ofta ser ut att vara ganska dyra. Då ska du tänka på att räntorna anges i effektiv årsränta och inkluderar ränta och avgifter ifall du skulle ha lånet i 12 månader.

Tar du ett kortfristigt lån på kanske 3-6 månader så betalar du inte alls den ränta som den effektiva årsräntan representerar. Du betalar mycket mindre än så och det är därför man ska vara lite försiktig när man jämför ränta för olika typer av lån.

Det bästa sättet att ha ett extra utrymme i kassan, är att ha en kontokredit som löper på så att du kan välja att utnyttja den när du behöver det. Skillnaden mellan en kontokredit och ett vanligt lån är att du ansöker om en kreditlimit som du sedan kan använda flera gånger så länge du inte uppnår din kreditgräns. Några exempel på bra och prisvärda kontokrediter hittar du bland övriga snabblån utan UC kontroll.
 

Gör ränteavdrag för snabblån och krediter

En annan sak du kan tänka på när du tittar på priserna för olika lånealternativ är att du kommer att kunna göra skatteavdrag för räntorna. Avdrag kan man i nuläget göra för upp till 30% av de ränteutgifter man haft under ett år.

Om du mot förmodan skulle betala mer än 100 000 kr i ränta på ett år, sjunker avdraget till 21% för ränta utöver detta belopp. Det du däremot inte kan göra avdrag för är fakturaavgifter och andra kostnader som är förknippade med lånet. Därför är det bra att ansöka om billiga lån som inte medför annat än ränta.

Skulle du vilja undersöka möjligheten att låna pengar räntefritt så finns det faktiskt några lån som kan ge räntefria kortfristiga lån men det förutsätter att du kan återbetala inom 14-30 dagar.
 

Spartips för en "lågbudget påsk"

Om du har det lite sämre ställt och måste leva sparsamt, är det viktigt att göra det hela året, inte bara till stora helger. Om du lever sparsamt hela året, kanske du ändå kan unna dig saker som känns som "det lilla extra" under storhelgerna.

Ät ägg - det är billig "påskmat".
Just till påsk, finns det en hel del saker man kan göra för att fira påsk med ganska små medel. Exemelvis finns är det dags att jaga extrapriser eftersom större helger lyckligtvis även är förknippat med gott om extrapriser på mat.

Ät mycket ägg och gör det festligt med ägg i alla dess olika former. Ägg brukar man kunna komma över för runt 1 kr styck om man hittar bra extrapriser. Så mycket mer prisvärd påskmat än ägg kan man knappt hitta.

Dekorera en krukväxt med hemgjort påskpyssel.
Hemmamålade ägg är roligt för barnen och du kan också låta barnen dekorera ett påskris med små figurer och äggskal istället för att köpa fjädrar och annat påskpynt. Om du inte har tillgång till kostnadsfritt gratis påskris, går det lika bra att dekorera en krukväxt.

Återanvänd gamla påskägg till barnen.
Att köpa nya påskägg till barnen varje år är kostsamt och väldigt onödigt. Spara äggen och återanvänd dem år efter år. Om du inte har några gamla påskägg och inte har så gott om pengar, kan du hitta på andra alternativ till påskäggen.

En lite kartong kan bli ett "påsk-paket". Att klä en liten kartong med presentpapper eller lite aluminiumfolie är mycket billigare än att köpa påskägg.

Fyll påskäggen med saker som du ändå skulle tvingas köpa.
Om du inte har råd att ge bort saker som du inte skulle köpt annars, kan du försöka att köpa sådant som du ändå måste inhandla inom kort. Ett par fina strumpor tillsammans med några billiga godisbitar ger ett fullt påskägg med både lite gott men också en present.

Skapa en påskjakt så att fokus ligger mer på själva letandet än på innehållet i ägget. Att göra en skattkarta med ledtrådar som sysselsätter barnen i någon timme brukar nästan vara mer uppskattat än själva ägget.

Har du inte råd att köpa något just nu, kan du göra små "gåvokort" där du utlovar att ni ska göra roliga saker tillsammans. Till exempel kan du fylla ägget med "1-timmes TV-spel tillsammans", 1-timmes fotbollsspel tillsammans m.m. m.m.

Det är inte alla som ens ger sina barn påskägg så varianterna av att ha en "budget-påsk" är oändliga utifrån vad man tycker om att göra. Att ta med matsäck ut i naturen och fira påsk ute kan också vara en rolig idé. Vid matsäck behöver inte maten vara så märkvärdig och mysigt kan man ha ändå. Detta kan skapa minnen för livet som inte behöver kosta pengar.

Att ta fram cykeln och göra den lite vårfin kan också vara en bra sysselsättning för påsken. Kanske kan din budget rymma något fint till cykeln såsom några nya reflexer eller något annat.