svenska snabblån.se

Om du måste låna i panik

Låna i panik vid akut läge. Låna i panik vid akut läge.

Om du måste låna pengar i ren panik, är det lätt att begå ett antal klassiska misstag.

Så klart kan vem som helst göra misstag under stress eller den psykiska press som det innebär att vara i akut behov av pengar men det finns några enkla knep som kan göra din låneaffär bättre även vid akuta lån.
 

Vanliga misstag när man lånar akut

Ett av de mest vanliga misstag många gör när det söker akuta lån är att de ansöker om lån med för kort löptid. Kvartalslån är lättast att bli godkänd för och många tror att det är de enda alternativen som finns när det handlar om snabba och enkla lån med låga krav på kreditvärdighet.

Det som sedan slår ner som en bomb, är insikten om att det ofta blir en förhållandevis stor summa att betala varje månad under 3 månaders tid. Det är lätt att i det akuta läget tänka att "det löser sig" men det är viktigt att välja rätt lån, annars tar du stora ekonomiska risker.
Det finns alternativa smslån med lång återbetalningstid! Välj ett lån som du har råd att betala av enligt den plan som anges och som du måste följa för att undvika problem.

Ett annat vanligt misstag som många gör är att de lånar för lite pengar. Många är uppfostrade till att man bara ska låna i akut läge och att man absolut inte ska låna för mycket pengar. Många väljer därför ett lite för litet lån och sedan har de lika svårt att betala sina räkningar nästkommande månad och situationen har inte förbättrats ett dugg, snarare tvärtom.

Låna därför så mycket du behöver och ta hellre in någon tusenlapp för mycket än för lite. Du vill inte stå där och ha ännu mer räkningar men en sämre ekonomisk situation även nästa månad! Det finns bra snabblån i olika storlekar. Ta helst ett snabblån utan UC kontroll så att din kreditvärdighet inte drabbas bara för att du har ett akut behov.

Sedan finns det dom som gör motsatsen, de lånar för mycket pengar i förhållande till vad de behöver och får betala ränta för pengar de egentligen inte hade behövt låna. Det här är det enklaste misstaget att åtgärda. När du använt de pengar du behövde, gör du genast en inbetalning på lånet med de pengar du fick över. Som ett alternativ kan du också fundera över möjligheten att söka ett snabblån i form av en kontokredit, vilket det finns ett hyfsat urval av.

Det sista misstaget vi ska ta upp är att du överskattar din kreditvärdighet och ansöker om flera lån som använder UC och får avslag på alla låneansökningarna. Att få många förfrågningar är inte bra och din kreditvärdighet sänks för varje registrerad UC fråga. Om du upptäcker att du fått för många förfrågningar, är det dags att du riktar in dig på de lån som man kan få trots många förfrågningar.

En låg kreditvärdighet tar lite tid att jobba sig ur och egentligen är den enda lösningen på det problemet att undvika fler sådana under en 12-månadersperiod.
 

Så här gör du väl avvägda och bra val

Att välja lån utifrån tillfälle, behov och individuella förutsättningar är nog egentligen inte så svårt. Att jämföra lite olika lånealternativ istället för att i panik ansöka om första bästa snabblån, kan löna sig och bespara dig bekymmer ifall du råkar välja fel.

Det tar inte särskilt många minuter att jämföra olika snabblån och det kan du spara 1000-lappar på att göra. Dessutom kan du undvika mer allvarliga situationer som kan uppstå om du av misstag och stress, tar ett lån som ger dig betalningsproblem lite längre fram.

Eftersom du kommer att få snabba svar och utbetalning bara inom kort, är det ingen stor grej att ta sig en halvtimme eller ännu mindre för att hitta det lån som är allra bäst istället för att ta det första bästa som du ramlar över.

Jämförelserna är ganska uppenbart lätta att förstå och du behöver inte vara ekonom för att förstå vilket lån som är det bästa för just dig. Jämför det bästa snabblånen för att undvika ekonomiska problem.

De jämförelser du gör kan du betrakta som en sorts vägledning som ger dig tillräcklig information för att göra bra egna val och som grundar sig på fakta.
 

Undersök andra möjliga sätt än att låna

Att skaffa pengar utan att ta lån är också ett alternativ även om det ofta inte går lika lätt att skaffa mycket pengar snabbt för akuta behov. Det kan vara värt att ha i åtanke att det inte alltid är ökade inkomster som är den enda lösningen. Det kan också finnas andra sätt att skaffa sig bättre ekonomi på.

Om du redan upplever att du är överskuldsatt och har hamnat i den föraktade skuldfällan, är det ett problem du behöver ta tag i innan det är för sent. Ofta känner man på sig om man är på väg in i långvarigt svåra ekonomiska förhållanden och då är det kanske läge att ta sig ur en ond spiral av skulsättning.