svenska snabblån.se

När är snabblån utan UC den bästa lösningen?

Blanda inte ihop begreppet snabblån med smslån, då riskerar du att på förhand döma ut snabblån som något dåligt och dyrt. Att ge snabblån utan UC kontroll en riktig chans när det handlar om mindre privatlån utan säkerhet, är det många som upptäcker stora fördelar med.

Det finns många bra snabblån som inte alls har några likheter med det vi traditionellt sett tänker på när vi säger "sms lån".
 

Snabblån utan UC Snabblån utan UC

"Snabblån utan UC kontroll" är ett samlingsnamn för lån som går snabbt att söka och som inte använder sig av företaget Upplysningscentralen AB när de inhämtar sina kreditupplysningar.

Att beställa ett skriftligt underlag som stöd i kreditbedömningen kallas för att göra en kreditupplysning och det är mer eller mindre obligatoriskt för alla kreditföretag som lånar ut pengar.

Den utmärkande egenskap som långivare som inte använder UC är att de som regel är lite mer toleranta i sina kreditbedömningar. Därmed inte sagt att de måste vara varken oseriösa, dåliga eller extra dyra.

Med i bakhuvudet bör man också ha att en UC-kontroll kostnar mer för kreditföretaget, än en kreditupplysning hos ett av de andra kreditupplysningsföretagen.

Många kreditföretag tycker inte att de varken behöver den detaljerade information som UC erbjuder eller att de är villiga att betala den extra kostnad som det också medför för dem själva.
 

Är ibland den bästa lösningen (eller den enda)

Det kan säkert finnas en uppsjö av olika skäl till varför du söker efter information om snabblån som inte använder UC. Kanske är det av ren nyfikenhet eller så har du ett faktiskt behov av att ta ett snabbt lån.

Vi kommer inte att lägga några som helst värderingar i varför du söker ett lån utan UC men det finns helt klart många fördelar med att söka den här typen av lån.

Det allra starkaste och främsta argumentet för att söka efter den här sortens lånealternativ, är att det inte kommer att påverka din kreditvärdighet negativt i framtida ekonomiska åtaganden.
En UC förfrågan ligger kvar och sparas under de kommande 12 månaderna och om du inte vill att det ska synas att du sökt ett lån eller en kredit, är det enda alternativet att undvika UC helt och hållet i lånesammanhang.

Om du har låg eller dålig kreditvärdighet med anledning av just UC och många förfrågningar sedan tidigare, är det också dags att hålla sig undan från UC kontroller under en tid. För att reparera en svag kreditvärdighet, krävs lite uthållighet och smart planering.

De flesta anser inte att det är "värt" att få UC förfrågningar registrerade på sig om det endast handlar om ett mindre lån på mellan 1000 - 20000 kronor och det ligger väl en hel del i det. Ofta är det akuta situationer som föranleder att man får ett behov av att låna pengar lite snabbt och enkelt.

Kanske kommer du också att återbetala snabblånet inom bara några månader och då är det ju ganska uppenbart onödigt att dra ner sin kreditscoring med UC förfrågningar.

Inga valmöjligheter?
Om du redan har en bedrövligt låg kreditscoring, kanske du har prövat att söka andra lån som anlitar UC och fått ett obarmhärtigt NEJ skrikande på skärmen eller mobilen. Då är det dags att tänka om och sluta söka lån som inte har så hög tolerans gentemot lite sämre kreditvärdighet.

Det finns lån som använder UC men som ändå kan vara extremt tillåtande både när det gäller många tidigare förfrågningar och betalningsanmärkningar men det gäller att hitta det rätta snabblånet för att inte få ännu fler förfrågningar helt i onödan.

Om du vet med dig att du har kass kreditvärdighet är det ofta ändå så att det är snabba och enkla lån utan UC som är den mest framkomliga vägen för att lösa en ekonomisk knipa på snabbaste sättet. Sedan kan man med fördel söka andra lån för att samla ihop de sämsta krediterna och smålånen vid ett senare tillfälle. Detta om man nu av någon anledning inte kan ta sig tiden till att göra på det sättet med detsamma.
 

"Snabbt" är det dåligt eller en räddning?

Att företeelsen med möjligheten att låna pengar snabbt inte behöver var dåligt, har vi redan avhandlat i ett tidigare inlägg. Låt dig inte förhastas och tänka att det är den snabba handläggningen som är dåligt i en akut lånesituation.

Visst kan snabbt vara dåligt om man handlar i panik eller affekt men det går att ångra lån utan problem, om man nu skulle råka var för snabb på tangenterna. Distansköplagen och rätten till förtidsinlösen är lösningen på lån som eventuellt tagits i all hast utan att man utrett och analyserat andra tänkbara finansiella lösningar.

Många landar ändå i att ett enkelt snabblån är det lättaste och snabbaste sättet att skaffa pengar på. Det behöver inte vara dåligt för att det går snabbt och än mindre för att det är lån utan UC kontroll. Båda dessa saker är tvärtom till fördel för dig själv, vilket ju också är själva tanken med möjligheten att konsumera finanstjänster online.

I akuta situationer kan "snabbhetsfaktorn" vara själva räddningen och då är det ju den självklara lösningen på ett problem som uppstått.