svenska snabblån.se

Slut på pengar innan lön

Slut på pengar Slut på pengar

Att få slut på pengar innan lönen kommer är vi många som varit med om någon gång. Om det händer, gäller det att snabbt hitta en lösning på det hela och skaffa pengar efter bästa förmåga.

Att ha bra ekonomi är inte alla förunnat men alla kan kämpa för att skaffa sig en bättre ekonomi än man har idag. I det akuta skedet finns det dels en del saker man kan göra för att få lite cash på fickan men problemet kan också vara mer bestående.

Om du har hamnat i en skuldfälla är det förstås bråttom att försöka göra vad du kan för att slita dig ur skuldfällans grepp och ta kontroll över din ekonomi innan du är fast i den. Har det ännu inte gått så långt att du är nära den berömda fällan så kanske du funderar på att låna dig till en bättre ekonomi.

Det är faktiskt möjligt att lösa sin situation genom att ta ett lån för att lösa andra tidigare lån och krediter. Hur konstigt det här än kan låta så är det ganska många som gör så för att få bättre ekonomi. Så länge du söker rätt lån med bra villkor, kan detta ofta göra underverk för din hushållsekonomi.

Du får mer pengar över till annat och ändå kanske inte dina månadskostnader för lån ökar, snarare tvärtom! Meningen med den här stortens lösningar är att du ska få mindre lånekostnader och mer pengar på fickan.
 

Skaffa inte pengar i panik, det finns gränser

Det finns gränser för vad du ska göra och inte när du är i akut behov av pengar. Att exempelvis tro att du ska kunna vinna pengar är ett vanligt misstag som många gör. Visst är det många som vinner pengar på spel och dobbel men om du har ont om pengar är det inte värt risken. Inte just nu i alla fall.

Likaså gäller system för att handla med valuta, binära optioner eller andra saker. Detta kan man förvisso lockas att tro är lösningen på alla sina ekonomiska bryderier men se upp! Detta är också ett sätt att gambla med de få pengar du kanske fortfarande har kvar innan din nästa lön kommer.

Att sälja mormors gamla vigselring som du fått ärva kan också kännas surt i efterhand. Då är det bättre att besöka en pantbank för att få loss lite pengar. Sedan kan du gå och lösa tillbaka ditt arvegods och slipper ligga sömnlös framöver och ångra dig.
 

Akuta lån för krissituationer

Om man undersökt andra möjligheter att kunna skaffa pengar på och ändå inser att det inte räcker, är ett kortare lån till godtagbart pris en lösning för många.

Du måste själv avgöra om det lån du kan bli godkänd för är värt priset. Priset på ett lån varierar kraftigt och i många fall när det rör sig om mindre lån av akut karaktär (upp till max 20000 kr) så är de lite mer kostsamma än om du går till en storbank.

Priserna på kortare lån är högre eftersom kreditföretaget bara tjänar ränta på kanske några få månader till skillnad mot om du tar ett stort lån på 10 år eller så. Det här är något man får leva med när man vill söka snabblån av de mindre slagen.

Många väljer att söka snabblån utan UC kontroll eftersom det inte drabbar den framtida kreditvärdigheten negativt. Ofta handlar det som sagt om korta lån för ett akut behov med anledning av en oförutsedd händelse av någon anledning.

Snabblån utan UC är också förhållandevis enkla lån att bli godkänd för eftersom många av dem accepterar låntagare som redan har lite sämre kreditvärdighet än normalt. Det kan handla om att du har många förfrågningar hos UC sedan tidigare eller en och annan betalningsanmärkning. Att låna utan kreditupplysning över huvud taget är däremot inte möjligt, även om många tror att det finns sådana lån.

Om du har bråttom är det allra bäst och smidigast att söka lån med BankID och om du inte redan har det så kan det vara hög tid att skaffa sig det. Det tar bara några få minuter att skaffa men du behöver ha tillgång till inloggning på din internetbank för snabbast möjliga hantering av detta.
 

Ett lån måste återbetalas

Står du nu i begrepp att ta ett lån för att lösa din situation, måste du först tänka på att ett lån alltid måste återbetalas om du inte vill råka illa ut. Lånar du mer än du kommer att kunna betala tillbaka, kan du drabbas av långtgående konsekvenser som inte är särskilt roliga.

Är din situation lite svajig även de närmsta månaderna, är det alltid bäst att ta ett lån med lite längre löptid eftersom det kommer att betyda att du betalar en lägre summa per månad än om du tar ett lån på egempelvis 90 dagar.

Ett lån med längre löptid innebär en lägre amorteringstakt men å andra sidan kan du känna dig mer trygg med att kunna betala när räkningen kommer. En kontokredit med flexibel återbetalningstid kan också vara ett tilltalande och bra alternativ.

Sök alltid efter lån och krediter med så låg ränta som möjligt men om det är verklig kris, kanske du inte kan förvänta dig att bli godkänd för de allra billigaste lånen.

I de lägena kanske du får bita ihop och ta ett lite dyrare lån som en engångsföreteelse. Var alltid noga med att räkna ut att du kan återbetala lånet. Den här insikten drabbar ofta personer som behöver låna pengar trots låg kreditvärdighet. Även om det känns riktigt surt att behöva ta ett lite dyrare lån är det många gånger bättre än att låta räkningar förfalla och kanske bli till betalningsanmärkningar och sådana tråkigheter.

En förfallen räkning kostar också pengar, vilket du bör ha med i åtanke när du överväger att låna för att slippa obetalda räkningar. För en obetald räkning kan det snabbt bli flera 100-lappar i påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och i sämsta fall även inkassoavgifter. I de sämsta av alla världar kanske din skuld även går till Kronofogden och då är det katastrof på allvar och det blir dessutom mycket dyrt.