svenska snabblån.se

Tips om lån och privatekonomi

Få bra ekonomi Få bra ekonomi

21 Tips för dig som bestämt dig för att få bättre ekonomi
Att få bra eller bättre ekonomi är det väl ingen som tackar nej till. Man kan vara i akut behov av att förbättra sin ekonomi eller så vill man helt enkelt bara få bra ekonomi för att kunna leva ett gott liv. För att vända en dålig ekonomi till en bra ekonomi, krävs en del ansträngningar förstås men det är aldrig omöjligt att få bra ekonomi om man jobbar stenhårt med sin disciplin och skaffar koll på pengarna på ett bra sätt.
Här finns tips för dig som har bestämt dig för att du vill ge dig själv möjligheten att få bättre ekonomi både i det korta och längre perspektivet..

Skuldfällan Skuldfällan

Är du på väg att fastna i en skuldfälla?
Har du en obehaglig känsla av att du är på väg in i den omtalade och fruktade skuldfällan? Eller har du rent av redan fastnat i den? Fler än du tror kan faktiskt göra något åt situationen om det görs i tid innan det är för sent. Här finns tips på vad du kan göra för att försöka rädda situationen.

Vilken sorts amorteringsplan är den bästa?
Att veta vad som är bäst när det kommer till amortering är svårt att säga. Allt beror på din ekonomiska situation, vilka marginaler du har i din hushållsekonomi. Oftast föreslår den bank du tänker låna pengar av, vilken typ av amorteringsplan du ska ha. I sällsynta fall kan du själv välja eller påverka din amorteringsplan men det är ganska ovanligt när du lånar pengar på nätet.
Vad betyder rak amortering, annuitetslån och amorteringsfritt lån?

Ränta för nybörjare
Vad kostar det att låna pengar? Ränta har väl de flesta hört talas om i sammanhang då det handlar om att låna pengar men vad innebär det och vad betyder ränta egentligen?
Att man ska undvika dyra räntor så långt som möjligt har de flesta koll på men hur räknar man på ränta och hur fungerar det?

Hur man gör när man skaffar Mobilt BankID
BankID är något som de flesta har nu för tiden. Många ärenden som handlar om ekonomi eller kontakter med olika Svenska myndigheter, kräver att du kan identifiera dig på ett säkert sätt. Det gör du enklast genom att skaffa dig BankID och den som har en smartphone ska definitivt överväga om det inte är Mobilt BankID som är det allra enklaste att ha. Steg för steg guide hur du gör för att skaffa Mobilt BankID.

Vad är en kreditupplysning och vad innehåller en UC?
Att göra skillnad på kreditupplysning och UC kontroll är viktigt om man tillhör dem som av någon anledning råkat missuppfatta det hela och blandar ihop de här olika begreppen. Vi hjälper dig att reda ut skillnaden mellan kreditupplysning och UC kontroll. Om du vill veta vad en UC kontroll innehåller för information, kan du även läsa om det.

Åldersgränser i Sverige
I Sverige finns olika åldersgränser att förhålla sig till och för att få låna pengar måste du minst vara myndig, vilket man blir när man fyller 18 år. Det är inte säkert att du uppfyller kraven för att få låna pengar bara för att du fyllt 18 år, utan många andra aspekter vägs också in när man tittar på och bedömer din förväntade återbetalningsförmåga.
Ett antal andra åldersgränser finns också och många av dem påverkar din ekonomi eller ekonomiska förutsättningar direkt eller indirekt.

Lån med betalningsfri månad Lån med betalningsfri månad

Låna med betalningsfri månad - så fungerar det
Att söka efter lån där du kommer att ha möjlighet till en eller flera betalningsfria månader är ofta en bra idé eftersom det kan ge dig ett lite större ekonomiskt utrymme under ett antal månader under lånets löptid. Men vad kommer det egentligen att innebära med betalningsfria månader och vad får det för konsekvenser?
Bra läsning för dig som undrar vad man ska tänka på när man vill ta lån som erbjuder betalningsfri månad.

Lån till pensionärer en åldersdiskrimineringsfråga
Trots att medelålder för livslängd och mer flexibel pensionsålder i Sverige, ökar problematiken med pensionärer som har svårigheter att bli godkända för lån. Att få ett enkelt pensionärslån är lättare sagt än gjort. Bolån och lån utan säkerhet för pensionärer är en fråga som sannolikt kommer att bli större framöver och vi ser fram emot att följa de prejudikat som kan komma att bli aktuella i fall då personer nekas lån på grund av ålder. I moderna tider, borde möjligheten för pensionärer att låna pengar utredas än mer.